fbpx

Verkiezingsprogramma WS

/Verkiezingsprogramma WS
Verkiezingsprogramma WS2019-01-29T10:59:26+00:00

Het waterschap is belangrijk – ook voor jou!

Waarom? Dankzij het waterschap zijn er veilige dijken met goede wegen, heb je droge voeten en is er voldoende, schoon drinkwater.

Dijken, zeeweringen en wegen

Het water dat Zeeland omringt, maakt onze provincie aantrekkelijk om te wonen en recreëren. Ook zorgt het voor veel werkgelegenheid. Er is echter een keerzijde: een groot deel van Zeeland ligt onder de zeespiegel. Zonder dijken en zeeweringen houden we het hier niet droog. Waterkering is daarom de belangrijkste taak van het waterschap. Wist je trouwens dat ons waterschap zo’n 4.000 kilometer aan wegen beheert? Wat de VVD betreft zijn die veilig én worden gevaarlijke knelpunten zo snel mogelijk opgelost.

Voldoende en schoon water

Het klimaat en onze samenleving veranderen. Het is belangrijk dat het waterschap hierop inspeelt en nieuwe ideeën aanjaagt. De VVD wil dat ons waterschap goed voorbereid is op de toekomst, zorgt voor voldoende zoet water voor de landbouw, het waterbeheer in onze dorpen en steden op orde heeft en wateroverlast voorkomt. Het waterschap kan dit niet alleen: door goed samen te werken, bereiken we meer.

Eerlijke belastingen

De VVD wil ook dat ons waterschap verstandig met belastinggeld omgaat en de belasting voor inwoners en ondernemingen eerlijk verdeelt. Iedereen, ook natuurorganisaties en de Rijksoverheid, betaalt mee. Als het aan de VVD ligt, is een gezin van twee personen minder kwijt aan zuiveringsheffing dan een gezin van drie of meer personen. Tot slot vindt onze partij de huisvestingskosten van het waterschap te hoog. Met één kantoor kunnen die kosten omlaag en kunnen we belastingverhoging voorkomen.

 

Meer weten? Bekijk hier ons volledige verkiezingsprogramma !