In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zet de Provincie op zaterdag 23 februari 2019 van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren open. Tijdens deze dag is een groot deel van de provinciale gebouwen in de Abdij van Middelburg toegankelijk voor bezoekers. Er is veel te zien en te beleven.

Politieke informatiemarkt

Bekijk op de politieke informatiemarkt welke politieke partij u het meest aanspreekt en ga in gesprek met verschillende politieke partijen.

Ontmoetingen met het college van Gedeputeerde Staten

Altijd al eens de Commissaris van de Koning van Zeeland of een gedeputeerde willen spreken over bepaalde onderwerpen die spelen in de Provincie? Dat kan tijdens de Open Dag, de kantoren staan open en de bestuurders gaan graag met u in gesprek.

Projecten van de Provincie

Benieuwd waarvoor u straks stemt? In de sfeervolle Kloostergangen laten we zien waar de Provincie Zeeland werk van maakt. Ga met onze collega’s in gesprek over onder andere hoe we meer mensen naar Zeeland kunnen krijgen om te wonen en te werken, of over hoe we onze kustlijn het beste kunnen inrichten, of bekijk hoe we in Zeeland steeds meer gebruik kunnen maken van duurzame vervoersmiddelen.

Waterschap Scheldestromen

Dit jaar maakt waterschap Scheldestromen onderdeel uit van de Open Dag. In de Wandelkerk laten collega’s van het waterschap zien wat het werk van het waterschap inhoudt voor het wegen en wateronderhoud in Zeeland: www.scheldestromen.nl

Activiteiten in de Provinciale Statenzaal

Neem elk uur tussen 11.00 en 16.00 uur plaats in de Provinciale Statenzaal op één van de stoelen van de Zeeuwse volksvertegenwoordigers. Onder leiding van Debat.nl stelt u vragen aan Zeeuwse politici en u komt meer te weten over hoe Zeeland bestuurd wordt.

KOM JE OOK?