Kandidaten Provincie

/Kandidaten Provincie
Kandidaten Provincie2019-03-13T21:24:53+00:00

Kandidatenlijst Provinciale Staten Zeeland

​​Bekijk ook de video’s van de kandidaten!

#1 Lijstrekker Kees Bierens, 61, Meliskerke

Kees is naast het Statenlidmaatschap actief in de toeristische sector en voorzitter van de Ondernemersvereniging Zoutelande. Hij blijft zich inzetten voor goede en veilige wegen en voldoende woningen voor alle doelgroepen, zowel in de stad als op het platteland.

#2 Nicole Heerkens, 36, Kapelle

Nicole is 100% Zeeuws en zet zich al 4 jaar 100% in voor Zeeland. Ze adviseert bedrijven en overheden op gebied van milieu en is de trotse moeder van twee zoons. Nicole wil dat iedereen in Zeeland goed kan wonen en werken. Daarnaast wil ze zich inzetten voor verkeersveiligheid.

#3 Daniëlle de Clerck, 28, Oostburg

Daniëlle is opgegroeid en woonachtig in Oostburg. Jong of oud, alleenstaand of met een gezin, als je in Zeeland wilt wonen, moet je hier over een thuis kunnen beschikken. Het versterken van het woningaanbod, daar gaat zij voor!

#4 Hans van Geesbergen, 69, Zierikzee

Hans woont in Zierikzee en is naast statenlid parttime bestuurder in de visserij. De laatste 8 jaar heeft hij zich ingespannen voor goede en veilige wegen. Dat werk is nog niet af en daarom wil hij verder.

#5 Marianne Reinders-Stijnman,
60, Vlissingen

Marianne is onze kandidaat uit Vlissingen-Souburg-Ritthem. Zij gaat voor snelle verbindingen over weg, spoor en water; belangrijk voor werk, school en vrije tijd.

#6 Cees Pille, 48, Goes

Cees woont sinds twee jaar met zijn gezin in het centrum van Goes. Hij is econoom en regiomanager van VNO-NCW Zeeland. Daar behartigt hij de belangen van Zeeuwse bedrijven. Cees wil zich inzetten voor een uitstekend ondernemersklimaat.

#7 John Elenbaas, 53, Ellemeet

John Elenbaas heeft een boerderij met een wormenkwekerij, biologische landbouw en een mini camping. Hij zet zich graag in voor de leefbaarheid in de directe omgeving, de circulaire economie en leest graag over wetenschappelijke ontwikkelingen.

#8 Ivory Mast, 22, Koewacht

Ivory wil zich hard maken voor een toekomst waarin de jeugd alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen, te wonen en te werken, dat we ook dan in een schone omgeving wonen en dat Zeeland op álle vlakke goed verbonden blijft.

#9 Sabine Bierens, 43, Middelburg

Sabine woont en werkt in Middelburg en is uitgesproken liberaal. Zij werkt voor haar eigen taleninstituut en is moeder van drie kinderen. Zij wil zich inzetten voor een bloeiende regionale economie en voor slimme bestuurlijke verbindingen in het belang van Zeeland.

#10 Sal Cracau

58, Vlissingen