Werkbezoek Minister Stef Blok (VVD) aan Zeeuws Vlaanderen en Vlissingen (20-1-2014)

//Werkbezoek Minister Stef Blok (VVD) aan Zeeuws Vlaanderen en Vlissingen (20-1-2014)

Werkbezoek Minister Stef Blok (VVD) aan Zeeuws Vlaanderen en Vlissingen (20-1-2014)

2014-01-20 Min. Stef Blok in Kdk

 

 

 

 

 

 

Maandag 20 januari bezocht minister voor Wonen en Rijksdienst  Stef Blok Zeeuws -Vlaanderen.
Na aankomst in Nieuw Namen werd in een ronde tafelgesprek de problematiek van de grensregio besproken. Ook kansen, bijvoorbeeld in de vorm van grensoverschrijdende samenwerking, kregen hierbij aandacht.

 

Tijdens de busrit onderweg naar Sas van Gent werd de Maatschappelijke Kosten-Batenanalyse (MKBA) Zeeuws Vlaanderen toegelicht.
Na aankomst en een wandeling van het gezelschap door de “Renaissance”  werd van gedachten gewisseld met vertegenwoordigers van corporaties, onderwijs en zorg in deze grensstreek.

 

Aansluitend werd de Energiebeurs in Oostburg bezocht. Onderweg  was o.a. het krimpproject “Aantrekkelijk Oostburg” onderwerp van gesprek.
Na de officiële opening  van en een rondgang over de Energiebeurs, vertrok de bus richting Breskens.
Tijdens deze rit werd de herontwikkeling van het havencomplex Breskens gepresenteerd.

 

Via de Fast Ferry werd de minister samen met de begeleiders overgezet naar Cheap Ralph Lauren Polo Outlet UK  Vlissingen.
Na een rondrit met uitleg door het plangebied van de nieuwe Marinierskazerne werd in het huidige gebouw een presentatie verzorgd over de economische spin-off en de stand van zaken m.b.t. de voorbereidingen van de nieuwe kazerne.

 

Aansluitend aan het werkbezoek werd in Huys Ter Schelde in KoudekerkeRalph Lauren Womens   door een aantal VVD-bestuurders met de minister gesproken over o.a. het behoud van Rijksdiensten in Zeeland.
Vervolgens vond een door het bestuur van de Kamercentrale VVD Zeeland georganiseerd politiek café plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd, mede aan de hand van de door de aanwezigen gestelde vragen, de ingewikkelde problematiek van de woningmarkt (zowel huur- als koop) door Stef Blok helder toegelicht.


De recente, nog geringe en  fragiele opleving, zowel economisch als in de woningmarkt werd door de minister aangegrepen om als beginnend succes van het ingezette kabinetsbeleid te bestempelen.
Zorgvuldig verder manoeuvreren, met slimme oplossingen, werd door hem dan ook als oplossing voor een verdere positieve ontwikkeling aangedragen.

 

C.M.M. (Carla) Schönknecht-Vermeulen, gedeputeerde

Door | 2017-03-02T14:40:10+00:00 23-01-2014|

About the Author: