VVD Zeeland presenteert kandidatenlijst Provinciale Staten en Waterschap

//VVD Zeeland presenteert kandidatenlijst Provinciale Staten en Waterschap

VVD Zeeland presenteert kandidatenlijst Provinciale Staten en Waterschap

Vanavond, dinsdag 27 november 2018,  hebben de leden van de Zeeuwse VVD de kandidatenlijsten voor de komende verkiezingen van de Provinciale Staten en het Waterschap vastgesteld. De lijsttrekkers waren eerder al bekendgemaakt. De huidige fractievoorzitter in Provinciale Staten, Kees Bierens (Meliskerke), voert opnieuw de lijst voor de Staten aan. Voor het Waterschap is Conny Almekinders (Cadzand) de lijsttrekker.

Voor PS zijn nu dus de nummers twee tot en met 41 bekendgemaakt. De nummer twee van de lijst is zittend statenlid Nicole Heerkens (Kapelle). Op plaats drie staat Danielle de Clerck (Oostburg). De top vijf wordt gecompleteerd door Hans van Geesbergen (Zierikzee) en Marianne Reinders (Vlissingen). De top 10 bestaat verder uit, achtereenvolgens: Cees Pille (Goes, 6); John Elenbaas (Ellemeet, 7); Ivory Mast (Terneuzen, 8); Sabine Bierens (Middelburg, 9) en Sal Cracau (Vlissingen, 10).

De lijst is een goede balans tussen jong en oud, ervaring, vernieuwing van kandidaten en regionale spreiding; De helft van de top 10 is vrouw. De leeftijden variëren van 22 tot 69 jaar en de kandidaten vertegenwoordigen alle streken van de provincie: van Oostburg tot Ellemeet. Het bestuur heeft hierbij oog gehad voor de continuïteit en ontwikkeling van de Zeeuwse VVD.

Voor het Waterschap bestaat de lijst uit 20 kandidaten. Naast lijsttrekker Conny Almekinders zijn dit Hubrecht Janse (Goes) op plaats 2 en Gabri Hoek (Sint Maartensdijk) op plek 3. De top vijf wordt compleet gemaakt met respectievelijk Stephanie van de Wouw (Hansweert) en Arno Geluk (Oosterland). De overige kandidaten zijn: Gerhard de Visser (Aagtekerke, 6); Piet de Putter (Kortgene, 7); Rob Broedelet (Domburg, 8)

Het bestuur en de leden zijn ervan overtuigd dat voor Provinciale Staten en het Waterschap een mooi team klaarstaat dat zich met veel energie gaat in zetten voor een liberaal, economisch voortvarend Zeeland.

De volledige kandidatenlijsten zijn terug te vinden op de pagina Verkiezingen Zeeland 2019

Door |2018-11-27T22:44:55+00:0027-11-2018|

Fractiemedewerker VVD statenfractie