fbpx

Vragen VVD over renovatie Stationsbrug Middelburg na ontdekking Chroom VI

//Vragen VVD over renovatie Stationsbrug Middelburg na ontdekking Chroom VI

Vragen VVD over renovatie Stationsbrug Middelburg na ontdekking Chroom VI

Naar aanleiding van de brief van GS op 11 september omtrent de renovatie van de Stationsbrug in Middelburg heeft de VVD Zeeland tijdens de Statenvergadering van 21 september 2018 de volgende vragen gesteld:

  1. Tussen de start van de aanbestedingsprocedure begin dit jaar en de gunning van het werk liggen krap twee maanden. Vanaf welk moment is de aannemer in beeld en op welke wijze is de voorbereiding van het bestek plus de aanbesteding verlopen? Wat is het karakter van het bestek en meer in het bijzonder, hoe is daarin het behandelen van de brugconstructie opgenomen?
  2. Hoe komt het dat de aanwezigheid van Chroom VI zo laat is ontdekt? Het bestaan van Chroom VI is al veel langer bekend dan dit jaar. Heeft de aannemer geen onderzoeksplicht voordat hij offreert en voor wiens rekening komen deze extra kosten? Wat zijn op dit punt de voorwaarden bij de gunning en hoe zijndergelijke risico’s geregeld?
  3. Is er nu reeds een indicatie van de extra kosten te geven?
  4. Op 24 september as. wordt de Stationsbrug buiten gebruik gesteld. Kort daarna zal de brug worden afgevoerd naar de herstelplaats. Op dat moment zal er mogelijk nog geen nieuw c.q. aanvullend contract zijn. Hoe kijkt het college gezien deze situatie naar de onderhandelingspositie van de provincie?
  5. Ziet het college nog betere alternatieven voor de omleiding van het fietsverkeer.

De Gedeputeerde kwam hierna met de mededeling dat er door de ontdekking van Chroom VI en de exorbitante kosten die hiermee gemoeid zijn de renovatie op dit moment wordt uitgesteld. De brug zal dan ook blijven liggen en niet worden getransporteerd naar Krimpen aan den IJssel.

Door |2018-09-21T10:45:43+00:0021-09-2018|

About the Author:

Vice-fractievoorzitter, Fractiepenningmeester