fbpx

Openbaar vervoer

/Openbaar vervoer
Openbaar vervoer2017-11-22T15:37:06+00:00

Het behoud van het fietsvoetveer over de Westerschelde (op efficiënte wijze) is noodzakelijk voor toerisme, onderwijs en woon- en werkverkeer. Het is daarnaast nog steeds een wens om de Vlaamse kusttram (gefaseerd) in welke vorm dan ook een vervolg te geven in de richting van Breskens. Speciale aandacht moet er zijn voor de openbaar vervoerverbindingen van Zeeuws-Vlaanderen met de rest van Nederland.

De afgelopen periode moest fors bezuinigd worden op de kosten voor openbaar vervoer, van 18,8 miljoen naar 15,4 miljoen per jaar. Voor de Provincie Zeeland was het uitgangspunt dat er mobiliteitsgarantie wordt geboden, maar dat dit niet per sé met bussen hoeft die leeg van plaats naar plaats rijden om overal een enkele reiziger aan boord te nemen. Daarom is gekozen voor maatwerk (buurtbus en haltetaxi naar het reguliere lijnen) waarmee de reizigers uit de kleine kernen worden bediend.

Dit beleid kreeg de steun van het OV Platform in Zeeland waarin ook ROVER participeert. Daarom heeft ook de VVD uiteindelijk haar steun voor deze maatregel uitgesproken. Want alhoewel de dienstregeling versobert, blijft de basisvoorziening overeind. En tenslotte kan en mag ook de provincie niet meer uitgeven dan er binnen komt. Daar staat de VVD voor.