fbpx

Ondernemingsklimaat

/Ondernemingsklimaat
Ondernemingsklimaat2017-11-22T15:28:30+00:00

Versterking van het ondernemingsklimaat is essentieel voor het behoud van bestaande bedrijvigheid en het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid. De VVD ziet de economische ontwikkeling vooral als een verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven. De overheid moet initiatieven van ondernemers faciliteren en vooral niet frustreren.
Ook in Zeeland is het midden- en kleinbedrijf een belangrijke motor voor de economie. Deze ondernemingen moeten daarom voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.
De industrie is één van de grootste werkgevers in Zeeland, maar bevindt zich op dit moment in een overgangsfase waarbij de ‘oude’ energie-intensieve productie plaatsmaakt voor ‘nieuwe’ vormen van bedrijvigheid, gebaseerd op bijvoorbeeld de biobased economy of op andere vormen van hoogwaardige technologische innovaties. De provincie dient op deze transitie in te spelen.
De VVD ziet veel waarde in de koppeling van het MKB met de Zeeuwse kennisinstituten.
Het Zeeuwse vestigingsbeleid van bedrijven moet worden versterkt door een integrale aanpak waarbij Provincie, gemeenten en bedrijfsleven (waaronder Zeeland Seaports en Economische Impuls Zeeland), de handen ineenslaan. Zie ook Investeren en Havens.