fbpx

Carla de Paepe Verbetering doorstroming Noord-Zuidverbinding

//Carla de Paepe Verbetering doorstroming Noord-Zuidverbinding

Carla de Paepe Verbetering doorstroming Noord-Zuidverbinding

Het Zeeuws bedrijfsleven, de toeristen en de bewoners hebben belang bij goede doorstroming van het verkeer Hellegatsplein-Bruinisse-Zierikzee naar Goes en naar de Oosterscheldekering.

Bijdrage Carla de Paepe in de Statenvergadering provincie Zeeland d.d. 8-6-2012

Regelmatig oponthoud op de N59 en de N256 is het Zeeuwse bedrijfsleven een doorn in het oog. Werknemers en werkgevers kennen de dagelijkse files van en naar Rotterdam. Vooral op de diverse feestdagen, zonnige dagen en in het toeristische seizoen stroopt het verkeer op. Reden om een motie verbetering Noord-Zuidroute als VVD mee in te dienen tijdens de Statenvergadering van 8 juni 2012. Zie www.vvdzeeland.nl. Deze is aangenomen.

 

Nu het ontbrekende stuk van de A4 in West- Brabant klaar is en iedereen via de A58 sneller Zeeland in en uit kan komen, wordt het tijd om met een gezamenlijk visie aandacht te vragen bij de minister voor de Noord-Zuidverbinding.

 

De werkzaamheden vorig jaar bij de Vlaketunnel (A58) hebben al aangetoond hoe kwetsbaar het wegennet in Zeeland is om onze provincie in te komen dan wel te verlaten. Wie rond 16.00 uur Goes verlaat richting Zierikzee kent de dagelijkse file. Dan hebben we het nog niet over de toeristische hoogtijdagen waarvan we er voor onze economie hopelijk veel van hebben. Wie Katse Heule en de Zeelandbrug achter zich heeft gelaten komt op Schouwen-Duiveland in de volgende fuik. Zierikzee richting de Westhoek (N59) is nog steeds een tweebaansweg waar ook landbouwverkeer gebruik van maakt.

 

Wie van Zierikzee richting Rotterdam gaat komt op Schouwen-Duiveland (N59) verkeerslichten, rotondes en de sluis bij Bruinisse tegen. Vanaf dat punt mag 100 km gereden worden. Dat kan niet met de uittocht op toeristische hoogtijdagen. Tot aan Hellegatsplein is het filerijden op de tweebaansweg. Dagelijks merken de weggebruikers vanuit Noord-Brabant en Rotterdam in de namiddag dat diezelfde N59 vanaf Hellegatsplein verstopt zit. Met de uitbreiding van de bedrijvigheid en woningbouw op Goeree-Overflakkee wordt dat er niet beter op.

 

Reden te meer om met SGP en CDA een motie in te dienen omdat Zeeland gebaat is bijeen goede infrastructuur en een goede bereikbaarheid. Als VVD zijn er ons terdege van bewust dat hier verschillende gemeenten, provincies en de Tweede kamer bij betrokken zijn.

Carla de Paepe

Door |2012-06-26T00:47:29+00:0026-06-2012|

About the Author: